Bunu paylaş:

">
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 28 Şubat 2022 290 Görüntüleme

Elektrik fiyatlarına gelen zamlar birçok yerde protesto edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan zamlardan sonra elektrik faturalarında yeni düzenlemenin mesajını vermiş, 1 Mart’ı işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası elektrik faturalarında yeni tarifeyi açıkladı. Erdoğan, “Elektrik tarifelerindeki yeni düzenleme netleştirildi. Elektriğin KDV’si yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü” dedi. işte yeni tarifenin ayrıntıları… 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yeni elektrik faturaları tarifesi hakkında şu bilgileri verdi: 

Son kabine toplantımızda kamuoyuna duyurduğumuz elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi netleştirdik. Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV’si yüzde 8’e düşürülmüştür. 

Ayrıca meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovat saate, aylık 240 kilovat saate yükseltilmiştir. Faturalarda net yüzde 8 yüzde 14 oranında indirim sağlanmış olmaktadır. 

Mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir. Kademe uygulamasının ticarethaneleri de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Günlük 30 kilovat, aylık 900 kilovat saatin ilk dilimine indirim uygulanacaktır. Esnaf ve sanatkarlarımızın yıllık 7 milyar daha az fatura ödemesini sağlıyoruz. 

 

Tema Tasarım |
Telefon
WhatsApp